Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Vliegtickets

Hoewel erg veel Belgen en Nederlanders er natuurlijk voor kiezen om met de auto naar Izola op vakantie te gaan zijn er ook nog steeds heel wat mensen die er voor kiezen om gewoon te vliegen. Wanneer u met de auto vanuit België of Nederland naar Izola wenst te rijden dient u toch al snel rekening te houden met een afstand van zo'n 1200 kilometer wat overeenkomt met min of meer 12 à 15 uur rijden. Lang niet iedereen is er voor te vinden om een dergelijke afstand te rijden waardoor ook vluchen naar Slovenië het nog steeds erg goed doen. Wanneer u wenst te vliegen naar Izola zijn er verschillende mogelijkheden voor handen.

 

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te vliegen op de luchthaven van het Italiaanse Triëst, maar u kunt eveneens vliegen op de Sloveense hoofstad Ljubljana. De vliegtijd naar beide luchthavens bedraagt ongeveer 2 uur, alleen kan de kostprijs nog wel eens ernstig verschillen. De luchthaven van Triëst wordt immers aangevlogen door de bekende Ierse prijsvechter Ryanair terwijl u voor vluchten naar Ljubljana een beroep moet doen op Brussels Airlines (vanuit Zaventem) of op Adria Airways (vanuit Amsterdam). Adria Airways vliegt eveneens vanuit Brussel verschillende keren per dag naar de Sloveense hoofstad.

Op deze pagina is een overzicht terug te vinden van de verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten van en naar Ljubljana onderhouden. Daarnaast wordt eveneens informatie gegeven over de vluchten met Ryanair van de Belgische luchthaven van Charleroi naar Triëst. Mocht er voldoende interesse zijn in vluchten naar Kroatië zullen we ook deze binnenkort op deze pagina vermelden.

Adria Airways
De meeste vakantiegangers die naar Ljubljana vliegen zullen er voor kiezen om dit te doen met de luchtvaartmaatschappij Adria Airways. Adria Airways vliegt zowel vanaf de luchthaven van Zaventem als vanaf de luchthaven van Schiphol verschillende keren per dag naar Ljubljana. Het betreft steeds directe vluchten die ongeveer 2 uur tijd in beslag nemen. De kostprijs voor een vlucht ligt doorgaans rond de 300 euro. Hou er wel rekening mee dat er niet alleen maar rechtstreekse vluchten naar Ljubljana vliegen. Wanneer u van en naar de luchthaven van Schiphol vliegt is het eventueel mogelijk dat er op de terugweg een tussenlanding wordt gemaakt in het Duitse Frankfurt. Dit kan de kostprijs van uw vliegticket beïnvloeden. Vluchten van en naar de luchthaven van Zaventem kunnen dan weer te maken hebben met een tussenlanding in het Zwitserse Zurich.

 

Brussels Airlines
Het is vanaf de luchthaven van Zaventem eveneens mogelijk om dagelijks naar Ljubljana te vliegen met Brussels Airlines. Brussels Airlines vliegt rechtstreeks naar de Sloveense hoofdstad. Ook in dit geval dient u rekening te houden met een vliegtijd van ongeveer 2 uur. De heenvlucht is doorgaans altijd korter dan de terugvlucht. Ook een ticket van Brussel naar Ljubljana met Brussels Airlines kost u doorgaans ongeveer 300 euro heen en terug.

Ryanair
Een goedkopere en voor veel reizigers ongetwijfeld eveneens een eenvoudigere manier van reizen naar Izola is door gebruik te maken van de luchthaven van het Italiaanse Triëst. De luchthaven van Triëst is korter bij Izola gelegen en wordt aangevlogen door de Ierse prijsvechter Ryanair. Een ticketje naar Triëst kost u afhankelijk van de periode van uw vlucht zo'n 30 tot 80 euro heen en terug. Ook de vlucht naar Triëst duurt ongeveer 2 uur. Triëst ligt op amper 25 kilometer van Izola terwijl de afstand van Ljubljana naar Izola zo'n slordige 110 kilometer bedraagt. Zoals u ziet is vliegen op Triëst voor u waarschijnlijk interessanter.

KLM
Wenst u niet vanuit België naar Triëst te vliegen, maar vanuit Amsterdam? Ook dat is geen enkel probleem, alleen dient u dan rekening te houden met een hogere kostprijs. KLM vliegt bijvoorbeeld vanaf Schiphol naar Triëst, maar wel vaak via een tussenstop in Milaan. Een vliegticket met KLM naar Triëst kost u dan ook veelal zo'n 250 à 300 euro. Naast KLM vliegt ook de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Atitalia min of meer dezelfde route. Ook bij deze luchtvaartmaatschappij ligt de kostprijs van een vliegticket rond de 250 à 300 euro.

 

© 2012 - 2013 Izola.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren