Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Transport

Izola in Slovenië kan vanuit Nederland en België op verschillende manieren worden bereikt. U kunt er voor kiezen om gewoon naar Izola te vliegen, maar heel wat mensen kiezen er ook voor om gewoon met de auto naar Izola af te reizen. Op deze pagina voorzien we u graag van informatie over de verschillende mogelijkheden om een reis naar Izola in Slovenië te ondernemen. We vermelden eveneens enkele afstanden vanuit België en Nederland naar Izola en verstrekken u van informatie over de verschillende luchthavens die in de omgeving terug te vinden zijn.

 

Met de auto:
Laat ons in eerste instantie maar eens dieper ingaan op de mogelijkheid om met de auto naar Izola in Slovenië af te reizen. Op dit vlak hebben Belgen een iets groter voordeel. Neem nu bijvoorbeeld de afstand vanuit de Belgische en Nederlandse hoofdsteden. Vanuit Brussel bedraagt de afstand naar Izola zo'n 1250 kilometer. Vanuit de Nederlandse hoofdstad Amsterdam bedraagt de afstand dan weer zo'n 1340 kilometer. Een autovakantie naar Slovenië is op zich niet zo duur. U dient er als Nederlander of Belg alleen rekening mee te houden dat Oostenrijk en Slovenië gebruikmaken van een wegenvignet. Voor de Duitse autosnelwegen is dat niet het geval. Het wegenvignet van Oostenrijk en Slovenië kan de kostprijs van uw autovakantie als vanzelfsprekend wel beïnvloeden.

Wat de route betreft zien we dat het vanuit Amstedam eerst naar Essen gaat. Via Essen wordt de weg vervolgd via Düsseldorf naar Keulen en vervolgens via Frankfurt naar Neurenberg. Na Neurenberg gaat het als vanzelfsprekend naar Munchen om vervolgens onder Salzburg en de Sloveense hoofdstad Ljubljana naar Izola te rijden. Vanuit Brussel wordt min of meer dezelfde route gereden, althans vanaf Munchen. Eerst gaat het immers van Brussel naar Namen, Lëtzebuerg, Saarbrücken en vervolgens naar Karlsruhe. Van Karlsruhe rijdt u onder Stuttgart naar Augsburg en vervolgens naar Munchen. Vanaf dan is de route gelijk aan die vanuit Amsterdam.

 

Met het vliegtuig:
Een andere veel gebruikte mogelijkheid om naar Izola te reizen is natuurlijk het vliegtuig. Hoe leuk en interessant een vakantie met de auto ook mag zijn, veel mensen vinden het toch nog steeds eenvoudiger en vooral ontspannender om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Vliegen naar Izola kunt u op verschillende manieren doen. U kunt er eigenlijk op drie verschillende manieren voor kiezen om een vlucht naar Izola te ondernemen. In eerste instantie kunt u bijvoorbeeld op de luchthaven van het Italiaanse Triëst vliegen. Triëst wordt aangevlogen door Ryanair (vanuit België) en door onder andere KLM vanuit Nederland. Een tweede mogelijkheid is om te vliegen op de luchthaven van Ljubljana. Dit is dagelijks mogelijk zowel vanuit Brussel als vanuit Amsterdam. Let wel, de kostprijs van een vliegticket voor een vlucht naar Ljubljana ligt doorgaans hoger dan die van een vliegticket naar Triëst.

Wanneer u eens heel gek wenst te doen kunt u er ook nog voor kiezen om te vliegen op een Kroatische luchthaven. Neem bijvoorbeeld de luchthaven van Pula. Veel reizigers die eerst even een kort bezoekje aan Kroatië willen brengen om vervolgens verder te reizen naar Izola kiezen er voor om op de luchthaven van Pula te vliegen. Een vlucht naar Pula is mogelijk met de luchtvaartmaatschappij Croatia Airlines, alleen is er geen enkele garantie dat de vlucht rechtstreeks gebeurt. Vooral buiten het hoogseizoen wordt vaak een tussenstop ingelast in Zagreb en Zadar. In Zagreb (de hoofdstad van Kroatië) zult u waarschijnlijk moeten overstappen, maar in Zadar kunt u veelal gewoon in het toestel blijven zitten. Hoe dan ook zijn er dus drie mogelijkheden om met het vliegtuig naar Slovenië te reizen. Er zijn er natuurlijk nog meer, maar dit zijn de belangrijkste. Ook het nabijgelegen Portorož beschikt immers over een kleine internationale luchthaven.

 

 

© 2012 - 2013 Izola.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren