Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Reisadvies

Bent u op zoek naar reisadvies voor Izola in Slovenië? Maakt u zich zorgen over de criminaliteit ter plaatse of wilt u graag weten of de gezondheidszorg er degelijk is? Op deze pagina proberen we u een duidelijk beeld te geven van het meest actuele reisadvies voor Izola in Slovenië. Voor sluitend reisadvies raden we u aan om de website van Buitenlandse Zaken te raadplegen.

 

Status:
Positief reisadvies. Er zijn geen specifieke risico's verbonden aan reizen naar Izola en / of Slovenië.

Criminaliteit
Slovenië is op vlak van criminaliteit een veilig land. Criminaliteit komt er weinig voor. U dient er in de zomer wel rekening mee te houden dat er op toeristische plaatsen kleine criminaliteit kan heersen. Speciale aandacht voor zakkenrollers is vereist. Specifiek voor wat Izola betreft wordt dit risico laag ingeschat. U kunt in Izola met andere woorden ongestoord van uw vakantie genieten.

Gezondheid
De gezondheidszorg in Slovenië is van een goed niveau. U dient er alleen rekening mee te houden dat de medische zorg er duur is. De kostprijs van een behandeling kan bijgevolg zeer hoog oplopen. Dit zorgt er voor dat een reisverzekering vereist of in ieder geval aan te raden is. Het drinken van leidingwater in Slovenië zou geen bijzondere problemen met zich mee mogen brengen. Om een reis te ondernemen naar Slovenië vanuit België of Nederland zijn geen inentingen vereist.

 

Klimaat
Izola heeft een mediterraan klimaat. Dit wil zeggen dat de zomers er warm kunnen zijn en het er in de winter nooit echt koud wordt. Op vlak van klimaat dient u geen speciale voorzorgen te nemen. Als vakantieganger moet u er wel rekening mee houden dat in de regio van Izola op regelmatige basis de zogenaamde Bora de kop opsteekt. Bora is een bekende valwind die kan zorgen voor zeer onstuimig weer en vooral hevige windstoten. Verder is ook een plaatselijk onweer tijdens de zomermaanden en in het najaar niet uitgesloten.

Huisdieren
Het is geen enkel probleem om uw reisdier mee te nemen naar Izola in Slovenië. Hou er wel rekening mee dat u dient te kunnen aantonen dat uw hond niet langer dan 12 maanden geleden werd ingeënt tegen rabiës. Vergeet ook in geen geval het vaccinatieboekje mee te nemen. U dient dit voor te kunnen leggen bij een eventuele controle.

Zeden en gewoonten
Op vlak van zeden en gewoonten zult u geen moeilijkheden ervaren in Slovenië. De Sloveense samenlening is (vooral in de steden) zeer open en multicultureel. Het wordt zoals steeds wel rekening te houden met de plaatselijke gebruiken.

 

© 2012 - 2013 Izola.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren