Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Weer en klimaat

Wanneer u een vakantie wenst te boeken naar Izola in Slovenië is het vanzelfsprekend belangrijk om te weten hoe het weer en klimaat er is. Het weer kan niemand echt exact voorspellen, maar het is wel mogelijk om op basis van gegevens uit het verleden te proberen in te schatten of u mooi weer of juist veel kans op neerslag zult hebben. Op deze pagina proberen we u in ieder geval een beeld te geven van het weer en klimaat in Izola, Slovenië.

 

Algemeen
Izola beschikt over een mediterraan klimaat dat vooral wordt beïnvloed door de nabijheid van de Middellandse Zee. De ligging van Izola aan de kust zorgt er voor dat deze plaats minder vatbaar is voor extreme weersverschijnselen, wat niet wil zeggen dat er geen hevig onweer kan losbarsten. Vooral in de zomermaanden dient u hier rekening mee te houden. Eveneens een bekend fenomeen in de regio is de zogenaamde Bora wind. Deze steekt regelmatig de kop op en kan zorgen voor zeer hevige windstoten. Wees dus altijd aandachtig voor deze wind, vooral wanneer u van plan bent om een tocht op zee te maken.

Beste reistijd
Izola kan het hele jaar door bezocht worden, alleen moet u er rekening mee houden dat deze plaats nogal vatbaar is voor neerslag. Wanneer u voor de eerste keer een vakantie doorbrengt in Slovenië kunt u misschien wat teleurgesteld zijn door het vaak wisselvallige weer. Hoewel het in de zomermaanden in Izola erg warm kan worden is neerslag nooit ver weg. Het hele jaar door moet u dan ook rekening houden met neerslag terwijl dit in de zomermaanden al eens gepaard kan gaan met een flink onweer. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus. In juni kunt u rekenen op een gemiddelde maximumtermpatuur van 25 graden, in juli stijgt deze naar 28 graden om vervolgens in augustus terug te dalen naar 27 graden. Ook in september is het nog prima vertoeven in Izola met een gemiddelde maximumtermpatuur van 24 graden. 

Meeste neerslag
Zoals hierboven reeds aangehaald valt er in de regio van Izola jaarlijks heel wat neerslag. Het zal u goed doen om te weten dat neerslag veelal snel wordt afgewisseld door droge en zonnige perioden zodat eerder zelden een volledige dag letterlijk in het water valt. Hoewel er ook in de zomer aardig wat neerslag kan vallen heeft u de grootste kans op neerslag in het najaar, namelijk van september tot en met november.

Winter
Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven beschikt Izola over een mediterraan klimaat. Dit wil zeggen dat de winters er niet echt koud zijn en het er zelden of nooit vriest. Om u een idee te geven van de gangbare temperaturen tijdens de winter, in de maand december ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 9 graden. Dit geldt eveneens voor de maanden januari en februari. De gemiddelde minima liggen doorgaans tussen de 3 en 5 graden.

Actueel weer in Izola
Bent u van plan om een reis te maken naar Izola, dan houden we u op deze pagina graag op de hoogte van het actuele weer en de weersverwachting.

 

Weersverwachting
Izola
Meer weer in Izola

 

© 2012 - 2013 Izola.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren