Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Geschiedenis

Hoewel er over de geschiedenis van Izola nog niet zoveel details bekend zijn weten we wel dat de oude stad in het verleden letterlijk op een eiland heeft gelegen. Jarenlang kenmerkte Izola zich immers door de stadswallen die er voor zorgden dat het oude gedeelte van de stad werd afgesloten van het vasteland. Tijdens de Franse revolutie werd er een einde gemaakt aan "het eiland Izola". De stadswallen werden afgebroken en werden daarna in het kanaal gegooid. Eerder, namelijk tijdens de Middeleeuwen zou Izola deel hebben uitgemaakt van Venetië.

 

Izola heeft in het verleden reeds verschillende rake klappen moeten incasseren. Vooral de komst van de haven van Triëst heeft voor een dipje bij de plaatselijke bevolking gezorgd. Izola was voor de komst van de haven van Triëst immers de belangrijkste haven uit de regio. Toen de haven van Triëst voltooid was werd die titel opeens afgenomen. Toch is de haven van Izola altijd een belangrijke rol blijven spelen in de regio.

Vanaf het ogenblik dat Slovenië haar in 1990 onafhankelijk verklaarde werd er stevig ingezet op het toerisme in de streek. Tot 1992 bleef het toerisme evenwel uit, mede door het ontstaan van de inmiddels bekende Tiendaagse Oorlog. Vanaf 1992 ging het langzaam maar zeker terug bergopwaarts met Izola. De stad koos er net als de regio voor om nog meer te investeren in het toerisme waardoor een nieuwe, belangrijke bron van inkomsten kon worden aangeboord. Vandaag de dag is Izola een belangrijke toeristische stad in Slovenië die jaarlijks heel wat vakantiegangers over de vloer krijgt.

 

© 2012 - 2013 Izola.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren