Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Evenementen

In Izola zelf valt in de zomer heel wat te beleven. Verschillende leuke evenementen die vooral (of hoe kan het ook anders) in de haven gehouden worden moeten er voor zorgen dat de vakantiegangers die er verblijven de tijd van hun leven beleven. Hoewel er in de zomer in Izola heel wat valt te beleven zult u voor de grotere evenementen toch een auto nodig hebben. Verschillende festivals worden bijvoorbeeld gehouden in de hoofdstad Ljubljana. We geven u op deze pagina in ieder geval graag een overzicht van de verschillende evenementen die doorheen het jaar in Slovenië worden georganiseerd.

 

Women’s world Cup Slalom
De Women’s world Cup Slalom is één van de grootste internationale ski evenementen voor vrouwen ter wereld. Dit evenement vindt jaarlijks plaats (in de maand januari) in het zuidwesten van het Sloveense Maribor.

Kurentovanje, Ptuj
In Planica wordt er sinds jaar en dag gebruik gemaakt van een vaste jaarlijkse traditie. Wanneer de vogeltjes terug beginnende fluiten en met andere woorden de lente haar intrede maakt is het stadje Planica de place to be.

Spring flower Show & Gardening?
Wanneer u van bloemen en planten houdt moet u in april nabij de Sloveense stad Kamnik zijn.

Salt Works Fesival
Eveneens in april vindt het jaarlijkse Salt Works Fesival plaats. Het Salt Works Fesival werd in het leven geroepen om het zout maken te vieren. Het Salt Works Fesival wordt gehouden in het Piran & Secovlje Country Park.

Druga Godba
Het Druga Godba festival vindt jaarlijks in de maand mei plaats in de Sloveense hoofstad Ljubljana. Het festival is bijzonder bekend en populair bij liefhebbers van zowel wereld muziek als alternatieve muziek.

International Rowing Regatta
De International Rowing Regatta is niet zomaar een sportevenement dat ieder jaar wordt gehouden in Slovenië, het is meteen ook het grootste sportevenement. Wenst u de International Rowing Regatta bij te wonen, dan zult u een bezoek moeten brengen aan het plaatsje Bled. De International Rowing Regatta duurt drie dagen en vindt plaats in de maand juni.

Internation Biennial of Graphic Arts
In de Sloveense hoofstad Ljubljana bent u in de maand juni aan het juiste adres voor de Internation Biennial of Graphic Arts.

Ana Desetnica international Festival of Street Theatre
Eveneens in de maand juni (eind juni, begin juli) vindt in Ljubljana het Ana Desetnica international Festival of Street Theatre plaats. Het Ana Desetnica international Festival of Street Theatre is één van de grootste theaterfestivals van Europa en wordt in de straten van de stad gevierd.

Brezice Festival of Early Music
Het Brezice Festival of Early Music wordt gehouden in de Sloveense stad Brezice in de maand juli. Tijdens het Brezice Festival of Early Music worden overal in de stad concerten gehouden.

 

Ljubljna Summer Festival
Het Ljubljna Summer Festival wordt gehouden in de Sloveense hoofdstad Ljubljana en is het grootste festival van Slovenië. Het Ljubljna Summer Festival loopt van begin juli tot eind augustus.

Primorska Summer Festival
Het Primorska Summer Festival is een festival die wordt gehouden in verschillende Sloveense steden. Het Primorska Summer Festival wordt gehouden in Piran, Koper, Izola en Portoroz en loopt van begin juli tot midden augustus.

Rock otocec
Rock otocec is een rock festival dat drie dagen duurt en vooral bekend staat omwille van het feit dat het wordt gehouden op het vliegveld van Pregna. Rock otocec is meteen ook het grootste rock evenement dat wordt gehouden in de buitenlucht in Slovenië.

Okarina Etno Festival
Het Okarina Etno Festival wordt jaarlijks in de maand augustus gehouden en is een internationaal festival met folk en wereldmuziek.

Erasmus Tournament
Wanneer u geïnteresseerd bent in het leven zoals het was in de Middeleeuwen, dan is het Erasmus Tournament zeker en vast iets voor u. Het Erasmus Tournament wordt gehouden in het bekendste kasteel van Slovenië. Het kasteel is eeuwenoud en terug te vinden in het plaatsje Predjama.

Cows’ Ball
Het evenement Cows’ Ball vindt plaats in Bohinj en duurt een weekend lang. Cows' Ball staat garant voor een weekend vol muziek, volksdansen, eten en drinken.

Dormouse Night
Dormouse Night is een jaarlijks evenement dat wordt gehouden in de maand september in de bossen rond het kasteel van Sneznik.

City of Women
Het City of Women evenement is een evenement dat speciaal wordt ingericht door vrouwen. Het betreft een evenement in de maand oktober die geheel in het teken staat van hedendaagse kunst en cultuur.

Ljubljana Marathon
De Ljubljana Marathon is een jaarlijkse marathon die wordt gehouden sinds 1996. De Ljubljana Marathon kenmerkt zich door de vele internationale lopers die er aan deelnemen.

Kerstconcerten
In de maand december worden verspreid over Slovenië verschillende kerstconcerten gehouden. Het meest bijzondere kerstconcert vindt plaats in de Postojnja grot.

 

© 2012 - 2013 Izola.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren