Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Bezienswaardigheden

Wanneer u er voor kiest om uw vakantie door te brengen in de Sloveense havenstad Izola is de kans niet groot dat u dit doet omdat u in een plaats wil vertoeven die over heel wat cultureel erfgoed beschikt. Hoewel Izola zeker over enkele mooie plaatsen en bezienswaardigheden beschikt is het echter wel zo dat u hier geen cultureel hoogtepunt zult beleven. De meeste vakantiegangers die er voor kiezen om hun vakantie in Izola door te brengen doen dit dan ook vooral omdat ze op zoek zijn naar een leuke, levendige en ontspannende plaats om hun vakantie door te brengen.

Zoals reeds verschillende keren aangehaald is de centrale ligging van Izola wel een belangrijk voordeel. Wanneer u jusit wel de Sloveense en mischien ook wel de Kroatische cultuur wenst op te snuiven is dat geen enkel probleem. Verschillende interessante bezienswaardigheden bevinden zich immers binnen een straal van 100 kilometer. We laten u ook met deze bezienswaardigheden graag kennismaken op deze pagina.

 

Bezienswaardigheden in Izola:

Haven
Izola is één van de drie havensteden van Slovenië en dus is het niet meer dan logisch dat we in het lijstje van bezienswaardigheden ook even de haven van de stad vermelden. De haven van Izola is groter dan je op het eerste zicht zou denken en biedt ruimte aan heel wat kleine, maar ook luxueuze boten en jachten. In de zomer heerst er een gezellige sfeer in de haven en ook dineren in één van de restaurants met uitzicht op de haven en de zee is absoluut een warme aanrader.

Oude binnenstad
De oude binnenstad van Izola is uitermate gezellig om even te doorkruisen. De vele kleine wegen langs sprookjesachtige huizen doen u enkele jaren terug in de tijd reizen. Ongelofelijk dat het contrast tussen de haven en de oude binnenstad zo groot kan zijn. Wanneer u op zoek bent naar een beetje rust en verkoeling in de drukke en zwoele zomermaanden is de oude binnenstad van Izola absoluut het bezoeken waard.

Sint Mauruskerk
De Sint Mauruskerk is de bekende kerk van Izola. Het opmerkelijke aan de kerk is vooral dat de stijl van het bouwwerk absoluut niet matcht met de toren die er voor terug te vinden is. Dit levert gegarandeerd een bijzonder vakantiekiekje op. De Sint Mauruskerk werd gebouwd in het jaar 1547 op de plaats waar eerder reeds een oudere Romaanse kerk was terug te vinden.

Besenghi degli Ughi paleis
Het Besenghi degli Ughi paleis is een andere bezienswaardigheid die u in Izola kunt gaan bezoeken. Het Besenghi degli Ughi paleis is gebouwd in 1780 en wordt aanzien als één van de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Bijgevolg mag het Besenghi degli Ughi paleis zeker en vast niet in uw collectie vakantiefoto's ontbreken.

 

Bezienswaardigheden in de buurt van Izola:

Piran
Piran is een tweede van de drie havensteden die Izola rijk is, maar biedt haar bezoekers zoveel meer dan dat. Wanneer u een bezoekje brengt aan Piran zult u merken dat deze stad bulkt van de geschiedenis. Die geschiedenis overvalt u alleen al door de nauwe steegjes van de binnenstand te doorlopen. Vooral de middeleeuwse architectuur zal u hierbij opvallen. Op vlak van bezienswaardigheden telt Piran het plein Tartinjev trg waar een standbeeld van Giuseppe Tartini op terug te vinden is. Verder is ook de Sint Petruskerk en de schilderachtige haven ongetwijfeld een bezoekje waard.

Triëst
Zo'n 25 kilometer en een landsgrens verwijderd van Slovenië ligt het Italiaanse Triëst. Veel mensen die er voor kiezen om hun vakantie in Izola door te brengen zullen reeds eerder kennis hebben gemaakt met deze stad. De kans dat u er voor kiest om te vliegen op Triëst is immers groot. Triëst heeft echter zoveel meer te bieden dan enkel en alleen een internationale luchthaven. Alle bezienswaardigheden van deze stad opnoemen zou iets te onoverzichtelijk worden, maar we raden u alvast graag de Kathedraal van San Giusto, het Kasteel Miramare en natuurlijk ook het Romeins Theater aan. Heeft u verder nog meer tijd door te brengen in Triëst, breng dan ook eens een bezoekje aan de Basiliek van San Silvestro en ontdek de verschilende uitnodigende Piazza's. Een warme aanrader.

Porec
Wanneer u liever eens kennis wenst te maken met buurland Kroatië kunnen we u de stad Porec warm aanbevelen. Porec kan in de zomer dan wel behoorlijk druk zijn (zeker iets om rekening mee te houden), u zult zich de afstand van ongeveer 54 kilometer niet beklagen. Porec was oorspronkelijk een Romeinse stad en daar zijn ook vandaag de dag nog steeds de nodige sporen van terug te vinden. Ongetwijfeld het bekendste bouwwerk van de stad Porec is de Euphrasius basiliek. Deze prachtige basiliek is gebouwd in de zesde eeuw na Christus en werd vernoemd naar de Byzantijnse bisschop Euphrasius. Het bouwwerk werd door UNESCO in 1997 op de Werelderfgoed Lijst geplaatst.

 

© 2012 - 2013 Izola.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren